Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Cum să alegi o nouă culoare potrivită pentru părul tău?

Cum să alegi o nouă culoare potrivită pentru părul tău?

Atunci când vrei o schimbare de look în adevăratul sens al cuvântului, cu o tunsoare diferită și o vopsea de păr nouă vei “da lovitura”. Poate că ai pornit cu avânt în acest proces de schimbare de look, dar te-ai împotmolit undeva pe drum, poate pentru că nu vrei să ieși din zona de confort sau poate pur și simplu nu știi ce culoare te-ar avantaja. Ei bine, iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să alegi o nouă culoare pentru părul tău.

Cum alegi culoarea în funcție de tonul pielii?

Părul roșcat

Multe femei ar dori să aibă această culoare la păr dar adevărul este că vopseaua de păr de culoare roșie, nu e pentru oricine. Roşul-violet rece se potriveşte unui ten mai deschis, uşor rece sau neutru, iar roşul arămiu mai degrabă unui ten cald. Asigură-te că alegi o vopsea de calitate cum ar fi vopseaua de la Fanola, urmând, bineînțeles, instrucțiunile “ca la carte”.


Părul castaniu

Tonurile mai închise de castaniu se potrivesc persoanelor cu tenul mai rece, pe când mahonurile, castaniul arămiu sau auriu sunt culori ideale pentru persoanele cu tenul cald. O vopsea bună va face diferența, așadar alege o vopsea profesională precum cea fără amoniac de la Oro Therapy, un oxidant potrivit și urmează cu sfințenie instrucțiunile de pe ambalaj.


Părul negru

O culoare ce nu își va pierde niciodată farmecul, părul vopsit negru încadrează frumos un ten alb cu ochii negrii, căprui închis sau albaştri, uneori chiar și verzi. Părul negru avantajează și persoanele cu tenul mai închis la culoare dar este în același timp o culoare ce evidențiază imperfecţiunile feţei, îmbătrânind puțin, astfel că nu este potrivit pentru orice vârstă. Dacă-ți dorești să ai un păr negru, asigură-te că machiajul pe care îl porți zi de zi nu este strident, iar coafura nu este una extravagantă, pentru a nu te îmbătrâni. Vopseaua permanentă de la Be hair e o alegere potrivită pentru un negru strălucitor.


Părul blond

Poate cea mai dorită culoare, dar și cea mai problematică. Blond înseamnă decolorare - proces chimic ce trebuie efectuat cu mare grijă, iar dacă pornești de la o culoare închisă, ține cont că trebuie să efectuezi tranziția în mai mult etape, ca să nu distrugi părul. Dacă ai tenul rece ca şi tonalitate, poți apela la un blond argintiu, cenuşiu sau perlat, iar dacă tenul tău are mai degrabă un ton cald, atunci e recomandat să te orientezi spre un blond-bej auriu, piersică sau roze. Nu uita că părul decolorat se poate deshidrata și va avea nevoie de produse de îngrijire specifice.


Cum să-ți alegi o nouă culoare a părului în funcție de vârstă?

Vârsta este și ea importantă atunci când vrei să îți schimbi culoarea părului: dacă până la 30 de ani poți jongla cu orice culoare vrei, după 30 de ani trebuie să te orientezi spre culori care te vor ajuta să pari mai tânără, sau cel puțin să nu te îmbătrânească. Chiar dacă multe femei trecute de 40 de ani optează pentru o culoare închisă ca negru sau roșcat, această tendință nu este neapărat recomandată de către haistyliști. Cu cat ești mai în vârstă, cu atât ar trebui să alegi nuanțe de vopsea mai deschise, cum ar fi blond, castaniu sau chiar cenușiu.

Nu uita să adaptezi rutina de îngrijire și să folosești periodic un tratament pentru întreținerea părului vopsit cum ar fi Cheratina Nitrogenată pentru Părul Vopsit sau mască, speciale pentru a oferi îngrijire adecvată părului vopsit și pentru a păstra culoarea cât mai mult timp.