Comandă produse de peste 200 lei și ai TRANSPORT GRATUIT!

Diferența dintre tenul uscat și cel deshidratat

Diferența dintre tenul uscat și cel deshidratat

Dacă ai tenul uscat, nu înseamnă neapărat ca e deshidratat iar dacă ai tenul deshidratat, nu înseamnă neapărat că e uscat; poate la fel de bine să fie un ten gras, normal sau mixt.

Un ten uscat se referă la acel tip de piele care nu produce suficient sebum (ulei) pentru a-și menține nivelul de hidratare normal, care ar trebui să se producă în mod natural. Acest lucru poate duce la senzația că te “strânge” fața, la mâncărime, descuamare și chiar la apariția liniilor fine. Tenul uscat este de multe ori cauzat de factori genetici, îmbătrânire, expunere excesivă la soare sau vânt, sarcini, schimbări climatice dar și de utilizarea excesivă a produselor care conțin alcool sau alte substanțe iritante.

Un ten deshidratat în schimb, se referă la o problemă temporară a pielii, care poate apărea pe orice tip de ten, inclusiv pe cel gras. Acesta se produce atunci când pielea pierde apa, ceea ce duce la o senzație de uscăciune, iritație și descuamare. Cauzele comune ale tenului deshidratat sunt expunerea la aer uscat, temperaturi extreme, băuturile alcoolice și cofeină, o dietă dezechilibrată sau utilizarea excesivă a produselor de curățare a pielii care conțin sulfuri sau alți agenți iritanți.

În concluzie, în timp ce un ten uscat este un tip de piele care are nevoie de o hidratare constantă pentru a-și menține nivelul de umiditate optim, un ten deshidratat este o condiție temporară a pielii care necesită hidratare suplimentară și poate fi ușor tratată prin schimbarea obiceiurilor zilnice de îngrijire a pielii, prin mai multă hidratare și un stil de viață mai sănătos.

Iată 5 produse pe care ai putea să le introduci în rutina ta de îngrijire atunci când tenul tău este deshidratat, dar pe care le poți folosi în același timp pe termen lung – dacă tenul tău este unul uscat:

1. O spumă de curățare cu acizi alfa hidroxi blânzi

Spuma de Curatare pentru Fata – Aha Cleansing Mousse Exfoliating and Cell Renewal 100ml – Byotea care să acționeze ca un exfoliant blând, pentru ca următoarele produse de îngrijire să intre mai bine în piele.


Pentru un ten deshidratat, alternează această spumă cu una hidratantă, Spuma De Curatare, Hidratanta Si Stimulanta Cu Acid Glicolic - Cleansing - Hydrating Stimulating Mousse 150ml - BYOTEA ca procesul de exfoliere să nu usuce prera tare tenul.


2. Imediat după ce ai spălat tenul, aplică un toner hidratant

Tonic Hidratant Cu Aloe Vera Si Colagen Marin - Dry Skin - Moisturizing Toner 500ml - BYOTEA creat să revitalizeze și să netezească pielea după curățare. Prin acțiunea sa calmantă și hidratantă, pielea sensibilă uscată sau deshidratată va rămâne radiantă și relaxată. Ideal pentru folosire zilnică.


3. Acum este momentul să aplici un serum hidratant:

Alege un ser care să conțină acid hialuronic penntru o hidratare intensă a tenului, cum ar fi Ser cu Acid Hyaluronic pentru Fata si Gat - Moisturizing Hyaluronic Serum 15ml - Medic și să îți lase pielea uniformizată și tonifiată.


4. După ser, aplică o crema de zi hidratantă care să poată fi folosită și ca bază pentru machiaj:

Crema Hidratanta 24H Cu Colagen Marin Si Ulei De Argan - Dry Skin - 24 Hour Hydrating Cream 200ml - BYOTEA - uleiul de argan este bogat în antioxidanți și ceramide și oferă o acțiune de hidratare și de elasticitate.


5. Aplică și un ulei de față atunci când este cazul, pentru hidratare intensă și pentru refacerea tenului sensibil, uscat sau deshidratat.

Dacă tenul tău este uscat, poți folosi în plus câteva produse-tratament, ca să-ți protejezi mai bine pielea și să îi oferi hidratarea necesară. Pe lângă produsele de mai sus, obișnuiește-te să aplici fiole-tratament cu acid hialuronic la cel puțin două-trei luni, Fiole Cu Acid Hialuronic - Hyaluronic Acid - MEDIC, pentru că acestea îți vor aduce extra-hidratare, uniformizează pielea și au efect puternic împotriva ridurilor și liniilor fine.


Alege o cremă spf, Crema De Fata Anti-Pete Si Anti-Rid Cu Venin De Albine Si Protectie Solara Ridicata SPF 50+ - Anti-Blemish Face Cream SPF 50+ 50ml - BYOTEA cu ingrediente potrivite tenului uscat: unt de shea, ulei de argan, vitamina E - aceasta îți va lăsa tenul mai hidratat, mai elastic si mereu protejat de razele solare.


Nu uita că apa este extrem de importantă pentru hidratarea tenului, iar un stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată, somn calitativ și mișcare multă, îți va menține tenul hidratat și sănătos.