Cum să scapi de vârfurile despicate și cum să le previi!

24 feb. 2024
Cum să scapi de vârfurile despicate și cum să le previi!

De ce apar vârfurile despicate?

Vârfurile despicate apar atunci când cuticula părului se deteriorează sau se desface, ceea ce duce la ruperea vârfului părului în două sau chiar mai multe fragmente. Cuticula este defapt stratul exterior al firului de păr, care are rolul de a proteja părul de factorii externi și de a-l menține hidratat.

Ce poate provoca deteriorarea cuticulei firului de păr?

1. Utilizarea frecventă a produselor de îngrijire a părului, cum ar fi vopselele, decolorarea, periajul excesiv sau utilizarea frecventă a instrumentelor de coafare.

2. Expunerea la anumiți factori de mediu, cum ar fi vântul, frigul, soarele sau apa cu clor.

3. Folosirea unei perii de calitate proastă sau periajul aspru.

4. Lipsa de hidratare a părului sau utilizarea unor produse de curățat sau coafat prea agresive, care pot usca părul și care în timp, vor duce la ruperea vârfurilor.

5. Factori interni, cum ar fi alimentația dezechilibrată sau carențele de vitamine și minerale care afectează starea părului.

Cum poți să previi și să tratezi vârfurile despicate?

 

1. Taie-ți părul în mod regulat: tunde câte puțin din lungimea părului la fiecare 3 luni, pentru a elimina vârfurile despicate deja existente și pentru a preveni apariția altora noi. Chiar dacă ai impresia că în felul acesta părul tău nu va mai crește niciodată, în realitate, cu cât tunzi mai des vârfurile, cu atât părul tău va fi mai sănătos și va crește mai repede, pentru că astfel împiedici despicarea firelor de păr pe lungime.

2. Folosește produse specifice pentru păr deteriorat și vârfuri despicate: utilizează un șampon hidratant, regenerant, special conceput pentru părul uscat și deteriorat, Sampon Regenerant pentru Par Deteriorat - Resistance Bain Extentioniste 250ml - Kerastase și un balsam care să contribuie la reconstrucția intensă a structurii părului, special conceput pentru părul deteriorat și fragil, Balsam pentru Regenerarea Parului - Fusion Intense Repair Conditioner 200ml - Wella. Este bine să folosești și o mască regenatoare, Masca Regenerantă pentru Par Deteriorat - Resistance Masque Therapiste 200ml - Kerastase ca și tratament intensiv pentru părul tău, o dată sau de două ori pe săptămână.

 

 

 

3. Protejează-ți părul de factorii de mediu care nu îi fac bine: evită expunerea excesivă la soare, vânt, frig, căldură mare și alți factori externi care pot deteriora părul și pot cauza apariția vârfurilor despicate. Atunci când folosești instrumente pentru coafarea părului, obișnuiește-te să aplici pe păr protecție termică.

4. Aplică tratamente locale, speciale pentru vârfurile despicate: există produse speciale de îngrijire a părului care sunt concepute ca și tratamente exclusive pentru părul uscat și deteriorat. Poți folosi un serum regenerant pentru păr deteriorat, Ser Regenerant pentru Par Deteriorat - Resistance Serum Therapiste 30ml - Kerastase care întărește firul de la rădăcină, hidratează părul și creează o barieră protectoare asupra firelor de păr. Tot ca și tratament, poți folosi un spray pentru părul deteriorat, Spray pentru Par Deteriorat - SP Perfect Hair Finishing Care Spray 150ml - Wella formulat cu ingrediente reparatoare, hrănitoare și protectoare pentru a restabili intens părul deteriorat și pentru a-l proteja în continuare.

 

 

5. Piaptănă-te cu grijă: periajul brusc și agresiv poate deteriora părul și poate cauza apariția vârfurilor despicate. Folosește o perie cu peri naturali și descâlcește-ți părul cu mișcări blânde.

6. Evită utilizarea excesivă a aparatelor de styling: plăcile de îndreptat, ondulatoarele și orice uscător de păr usucă și deteriorează părul. Încearcă să folosești aceste instrumente numai ocazional (în mod special placa și ondulatoru) și utilizează un produs de protecție termică înainte de a le folosi.

7. Aplică întotdeauna pe părul proaspăt spălat un ulei de păr. Alege un ulei de păr îmbogățit cu proteine din lapte, Ulei Restructurant pentru Varfuri si Par Uscat - Nourishing Fluid Serum 100ml - Fanola. Acesta hidratează părul uscat, poros, despicat și “stresat”. Proteinele din lapte restructurează firul de păr, îl hidratează intens și îl lasă suplu și mătăsos.

 

Părul tău este podoaba ta, așa că merită să investești în îngrijirea lui și în produsele cele mai bune.