Cum să vă curățați aparatele de coafare

24 feb. 2024
Cum să vă curățați aparatele de coafare

Pentru că părul este una dintre cele mai importante părți ale aspectului fizic, mai ales pentru femei, investim timp și bani în îngrijirea și coafarea lui; însă pentru menținerea unui păr sănătos și strălucitor, creț, ondulat sau întins, este important nu doar să folosim produse profesionale, ci și să întreținem corect aparatele de coafat.

Deși curățarea regulată a acestor aparate este foarte importantă pentru a preveni acumularea de murdărie și de produse de styling, care pot afecta atât calitatea părului cât și performanța sau durata de viață a aparatului, cele mai multe dintre noi nu acordă suficientă importanță acestui aspect.

În următoarele rânduri îți vom oferi câteva sfaturi utile pentru a te ajuta să cureți aparatele de coafare.

 

Cum poți curăța un ondulator sau o placă de întins?

Dacă vrei să obții bucle de invidiat sau un păr întins și strălucitor, trebuie să cureți cu regularitate aparatele de coafat pentru a elimina toate reziduurile de produse pentru protecție termică, serumuri, uleiuri și orice altceva aplici pe păr înainte de coafare. Primul pas este să te asiguri că aparatul este scos din priză și suficient de rece cât să nu te arzi, dar totuși cald, pentru că așa se înmoaie și îndepărtează mai ușor reziduurile. Apoi șterge-l bine cu o lavetă umedă, sau dacă e încărcat cu depuneri persistente, poți folosi chiar alcool sanitar sau suc de lămâie.

Cum poți curăța un uscător de păr

Curățarea uscătorului de păr este la fel de importantă ca și curățarea celorlalte aparate de coafat. În general uscătoarele de păr au filtre de aer care pot atrage și acumula mult praf, fire de păr și alte impurități, care pot afecta buna funcționare a uscătorului, și chiar să înfunde acel filtru.

Îndepărtează filtrele de aer, înlătură depunerile mai mari cu mâna sau o perie și curăță filtrele cu apă caldă. Atenție mare însă, după spălare, lasă-le să se usuce complet înainte de a le monta la loc în uscătorul de păr, pentru a elimina riscurile de scurtcircuit.

 

Cât de des trebuie curățate aparatele de coafat?

Depinde de frecvența cu care le utilizezi. Spre exemplu dacă folosești zilnic o placă de întins sau un ondulator, acestea ar trebui curățate săptămânal, dar dacă le folosești doar odată sau de două ori pe săptămână, este suficient să le cureți de două ori pe lună.

Acum că știi cum și cât de des trebuie curățate aparatele de coafat, ține minte să încluzi aceste proceduri în rutina ta și astfel vei îmbunătăți aspectul coafurii tale, durata, eficiența și durata de viață a aparatelor.