Situații neașteptate prin care părul vopsit se deteriorează și cum să le eviți

5 mai 2023

În ciuda rigurozității cu care ne îngrijim părul, uneori obiceiurile zilnice pot contribui la deteriorarea unui păr vopsit mai ales, pentru că acesta are nevoie de îngrijire specială.

Iată câteva situații neașteptate prin care părul vopsit se deteriorează și cum să le eviți:

1. Înotul în bazine sau piscine publice

Apa din bazinele și piscinele publice conține un procent mai ridicat de clor, față de apa de la robinet. Acest lucru este necesar și benefic pentru a preveni contaminarea cu bacterii sau ciuperci, însă pentru piele și păr nu este tocmai prietenos un astfel de mediu. Dincolo de faptul că usucă pielea și părul, apa clorinată poate decolora părul vopsit.

Pentru a evita acest lucru, cea mai sigură metodă este să porți o cască de înot sau evită să îți uzi părul în apă clorinată. Nu uita de dușul care este foarte important după fiecare tură de înot sau bălăceală.

2. Expunerea la soare sau căldură excesivă

Aceasta poate face ca vopseaua să se usuce și să se decoloreze mai rapid, poate dezhidrata părul, făcându-l mai aspru și mai fragil.

Pentru a evita acest lucru, cel mai simplu mod de a proteja părul vopsit de razele nocive ale soarelui, este să porți o pălărie, șapcă sau eșarfă lejeră, dacă știi că urmează să petreci mai mult timp afară.

3. Folosirea unor produse de calitate inferioară sau nepotrivite pentru părul tău

Folosind o vopsea de calitate inferioară, poți face ca părul vopsit să se deterioreze mai repede. La fel se poate întâmpla dacă nu combini corect vopseaua cu oxidantul si nu folosești proporția potrivită dintre vopsea și oxidant , pentru starea părului tău din momenntul vopsirii.

Pentru a evita acest lucru, folosește vopsea și oxidant de înaltă calitate, asigură-te că respecți cu strictețe indicațiile de pe ambalajul produselor, iar dacă vrei să faci schimbări majore de colorare sau decolorare a părului, cel mai sigur este să apelezi la un specialist care știe exact cum să aleagă și să combine produsele pentru ca părul tău să arate impecabil.

4. Folosirea produselor chimice dure în rutina de îngrijire a părului

Includerea unor produse chimice dure, cum ar fi șampoanele cu sulfat sau peroxidul de hidrogen, în rutina de îngrijire a părului, poate deteriora părul vopsit.

Pentru a evita acest lucru, folosește produse de îngrijire blânde, hidratante, special concepute pentru părul vopsit.

Nu folosi nici un tratament chimic puternic sau permanent pe părul vopsit, fără să te consulți măcar cu un specialist, pentru a evita o deteriorare profundă, rezultate dezamăgitoare sau reacții adverse.

5. Inconsecvența în rutina de îngrijire a părului vopsit

Deși testarea de noi produse pentru păr este interesantă, când vine vorba de îngrijirea părului vopsit, consistența e cheia. Să foloseși într-o zi șampon pentru volum, iar ziua următoare un balsam pentru păr creț, nu este cel mai bun tratament pentru părul vopsit.

Fiindcă există multe categorii de produse pentru păr, fiecare având la bază formule diferite, acestea nu se pot asocia întotdeauna, completându-se reciproc, iar folosindu-le aleatoriu și inconsecvent nu facem decât să bulversăm scalpul și firul de păr, fără să-i oferim protecție și tratament specific.

Pentru a evita deteriorarea părului, și dacă vrei ca părul tău să aibă parte de cel mai bun tratament, poți să ceri sfatul hairstylistului care te va învăța care sunt produsele potrivite pentru nevoile părului tău și cum să le folosești corect.

O abordare potrivită ar fi să folosești produse speciale pentru păr vopsit, și să încerci să folosești produse uzuale ca șampon, balsam sau mască, din aceeași gamă, pentru că ele sunt concepute să funcționeze cel mai bine împreună, completându-se reciproc.

Iată deci câteva lucruri care îți pot deteriora părul vopsit, la care poate nu te-ai gândit. Acum că le cunoști poți avea și mai mare grijă, pentru ca părul tău să arate superb întotdeauna.