Tratamente naturiste pentru unghii rezistente

29 apr. 2023

Unghiile fragile sunt o problemă cu care se confruntă multe femei, dar și bărbați, iar o îngrijire adecvată poate face o diferență semnificativă în aspectul și sănătatea unghiilor.

Pentru că unghiile fragile se pot rupe, crăpa sau exfolia mult mai ușor, dincolo de aspectul neplăcut și disconfortul produs de agățarea lor în diverse materiale, acestea devin mai vulnerabile la infecții fungice sau decolorare. În plus, unele obiceiuri ca folosirea excesivă a lacului de unghii, expunerea directă a mâinilor la produse chimice agresive sau expunerea prelungită la apă, pot accentua această problemă.

În rândurile următoare îți vom prezenta câteva metode naturiste prin care poți să oferi o îngrijire adecvată unghiilor la tine acasă, pentru ca acestea să devină mai rezistente și să te poți bucura de o manichiură frumoasă.

Există mai multe tratamente naturiste care pot ajuta la întărirea și îmbunătățirea aspectului unghiilor.

1. Vitamina E

Vitamina E este o vitamină esențială pentru sănătatea unghiilor dar și a pielii, iar fragilitatea unghiilor este în foarte multe cazuri asociată cu lipsa de vitamina E.

Aplică un tratament pentru unghii rezistente cu Vitamina E, atât pe unghii și cuticule sub formă de ulei, cât și sub formă de suplimente cu vitamina E, mai ales dacă ai unghiile foarte fragile. Aceasta va ajuta să ai unghii mai rezistente și piele mai sănătoasă.

2. Ulei de nucă de cocos

Uleiul de cocos conține și el vitamina E, dar și acizi grași esențiali, care pot ajuta la întărirea unghiilor și hidratarea cuticulelor uscate.

Încălzește uleiul de nucă de cocos până devine lichid, apoi masează-l pe unghii, cuticule, sau chiar pe toată palma timp de câteva minute, de preferat înainte de culcare, pentru a-l lăsa să acționeze peste noapte. Primele rezultate se vor vedea dimineața, când te vei trezi cu pielea mai moale și fină, și cuticulele mai hidratate.

3. Ghimbir

Ghimbirul conține substanțe antiinflamatoare și antioxidante care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății unghiilor. Taie o bucată mică de ghimbir proaspăt și masează cu ea unghiile și cuticulele timp de câteva minute. Lasă apoi sucul de ghimbir care a rămas pe unghii să se usuce și clătește apoi cu apă caldă.

4. Ceai verde

Un alt tratament natural pentru unghii, care probabil te va surprinde, este ceaiul verde pentru că acesta conține antioxidanți puternici care pot ajuta la fortifierea și la aspectul unghiilor.

Prepară o infuzie concentrată de ceai verde și las-o să la răcorit până ajunge la o temperatură în care poți să înmoi unghiile timp de câteva minute, apoi clătește cu apă caldă.

5. Ulei de măsline cu suc de lămâie

Uleiul de măsline este bogat în acizi grași și antioxidanți, care pot ajuta la hidratarea și întărirea unghiilor, iar sucul de lămâie conține acid citric, care poate ajuta și acesta la întărirea și albirea unghiilor.

Prepară o emulsie din aceste 2 ingrediente, amestecând sucul de la jumătate de lămâie cu 2 linguri de ulei de măsline. Poți fie să aplici emulsia obținută pe unghii cu un disc demachiant și să lași apoi să acționeze 15-20 minute, fie să stai 15-20 minute cu degetele înmuiate în această soluție, iar apoi să clătești cu apă călduță.

6. Ovăz

Ovăzul este probabil ingredientul cel mai neașteptat dintre toate cele enumerate, dar acesta ajută la exfolierea și hidratarea pielii din jurul unghiilor și la întărirea unghiilor moi și fragile, într-un mod cât mai natural. Amestecă ovăz măcinat și apă, până obții o pastă pe care să o poți masa pe unghii și cuticule timp de câteva minute. Lasă timp de 10-15 minute să acționeze, apoi clătește cu apă călduță.

Aceste tratamente naturiste pot ajuta la îmbunătățirea rezistenței și aspectului unghiilor, dar este important de știut că, deși hidratarea sau catifelarea cuticulelor și a pielii din jurul unghiilor se observă imediat, sau după o zi (în mod special la metodele care conțin uleiuri), ele acționează în timp și trebuie să le aplici regulat ca să observi îmbunătățiri ale rezistenței unghiilor.

De asemenea, nu uita să eviți expunerea la substanțe chimice agresive și să te asiguri că ai un aport suficient de vitamine și minerale. Astfel poți avea unghii naturale, frumoase și pregătite pentru orice fel de manichiură, folosind doar tratamente naturiste și eficiente, la tine acasă.