Tunsoarea ideală în funcție de forma feței

19 apr. 2023

Vrei să îți schimbi look-ul și nu știi pentru ce tunsoare să optezi? Este cel mai bine să îi ceri hairstylistului tău să te tundă în funcție de forma feței tale, pentru a evidenția trăsăturile și ascunde defectele, iar astfel noul look te va avantaja maxim.

Ca să poți stabili exact ce formă are fața ta, uită-te în oglindă cu părul prins ca să îți poți vedea toate trăsăturile și urmărește cu atenție baza liniei părului, lățimea, lungimea feței și linia maxilarului. Concentrează-te pe lățimea sprâncenelor, a pomeților și a maxilarului și pe lungimea feței de la frunte până la bărbie, pentru a-i găsi proporțiile.

1.Formă ROTUNDĂ

Dacă ai obrajii proeminenți și rotunzi, iar lungimea feței este aproape egală cu lățimea, înseamnă că ai fața ROTUNDĂ. Cea mai potrivită tunsoare pentru fețele rotunde este cea în scări, iar ca lungime ar fi de preferat un păr mediu sau lung. Tunsorile pe care ar trebui să le eviți ar fi cele tip bob, cu breton drept sau tunsorile drepte, de orice lungime. Acestea vor da impresia de o față și mai rotundă și nu te vor avantaja deloc. Chiar dacă ai părul creț natural, asigură-te că optezi pentru scări în loc de păr drept, pentru că astfel îți vei îngusta vizual fața, prin forma părului. Pentru astfel de tunsoare, hairstylistul tău va trebui să folosească o foarfecă specială, capabilă să taie perfect fără să încline șuvița, cu care să poată lucra foarte ușor și comod, cu lama extrem de ascuțită și mâner crane, semiergonomic cum ar fi Foarfeca pentru Tuns - Fast 5.5 Inch - 14cm - Midashi Japanese.


2.Formă PĂTRATĂ

Dacă maxilarul îți este proeminent, bărbia pătrățoasă și fruntea este aproape egală cu bărbia, rezultă că ai fața PĂTRATĂ. În cazul tău, va trebui să te axezi pe o tunsoare medie sau lungă, ca să alungești și îngustezi fața prin coafura ta. Poți opta pentru scări rotunjite, breton filat și multă textură pentru a echilibra maxilarul. Pe tine te avantajează tunsorile asimetrice, aerate, cu părul deranjat sau ușor ondulat, precum tunsorile în scări, pixie cu breton asimetric, tunsoarea shaggy sau tunsori stratificate pentru păr mediu și lung. Cu multă îndemânare și o foarfecă profesională, stilistul va putea să dea forma potrivită părului tău. O foarfecă potrivită pentru aceste tunsori asimetrice ar fi Foarfeca pentru Tuns - Skull 6.0 Inch - 15.5cm - Midashi Japanese, stilul foarfecei oferă, alături de greutatea mică, o utilizare confortabilă, control maxim și precizie sporită. Chiar dacă lamele sunt înguste, aceasta este capabilă să taie atât un păr fin, cât și un păr gros, tot la fel de bine și rapid.


3.Formă OVALĂ

Atunci când fruntea este mai lată decât bărbia, iar lungimea feței este aproape dublă în comparație cu lățimea, fața ta are o formă OVALĂ. Dacă ești fericită posesoare a unei fețe ovale, poți alege orice tunsoare dorești, deoarece pe tine te avantajează atât părul scurt cât și cel lung, tunsorile drepte sau în scări, tunsorile bob, cu breton sau fără așa că totul depinde de personalitatea și creativitatea ta sau de sfatul pe care ți-l oferă stilistul.

Profită de avantajele pe care ți le oferă forma feței tale și schimbă-ți look-ul mai des!


4.Formă de INIMĂ sau TRIUNGHIULARĂ

Ai fața în formă de INIMĂ sau TRIUNGHIULARĂ dacă fruntea și pomeții îți sunt lați, iar maxilarul și bărbia înguste. Ai putea opta pentru un breton lung și filat, pe o parte sau drept, care va echilibra proporțiile feței, făcând fruntea să pară mai mică. Asigură-te că stilistul tău va adăuga lungime, volum în zona bărbiei și va “ascunde” fruntea, prin adăugarea unui breton. Dacă dorești o tunsoare dreaptă, te poți folosi de cărarea pe o parte pentru a “tăia” din dimensiunea frunții și poartă-ți părul cât mai lejer, poate chiar în onduleuri “rebele” ca să umpli partea barbiei unde fața este mai îngustă. Cu o foarfecă în genul acesta, Foarfeca pentru Tuns - Nara 6.0 Inch - 15.5cm - Midashi Japanese stilistul va reuși să îți creeze un breton filat și să îți ofere o tunsoare cu volum în partea de jos.


5.Formă de DIAMANT

Ai o frunte îngustă, bărbie ascuțită și pomeți proeminenți? Înseamnă că fața ta este în formă de DIAMANT. Tunsoarea ideală pentru tine ar fi un bob care depășește ușor linia maxilarului. Adevărul este însă că te avantajează mai multe tunsori fie în scări, fie drepte, dar nu foarte voluminoase în partea de jos. Ai mai multă libertate și atunci când vine vorba de breton. Poți alege atât un breton drept cât și un breton filat pe care să îl porți cu cărare pe mijloc.

Consultă-te cu hairstylistul tău și alegeți împreună tunsoarea cea mai potrivită pentru tine, acum că știi ce fel de formă are fața ta. Cu atenție la proporțiile feței și produse profesionale de coafat, acesta îți poate creea un look ce te va avantaja 100%!