Sfaturi pentru unghii perfecte și sănătoase
Îți dorești unghii sănătoase și frumoase? Să mergi lunar la manichiură nu este suficient. Așa cum ai o rutină de îngrijire a tenului, a corpului și a părului și unghiile tale au nevoie de extra îngrijire.
Folosește ustensile și produse calitative
Pentru a avea unghii sănătoase este important să folosești produse și ustensile de calitate atunci când îți faci manichiura. Investește într-o forfecuță de unghii de calitate pentru a tăia pielițele în mod corect. Mai apoi, asigură-te că folosești o unghieră de calitate atunci când îți tai singură unghiile. Este important să nu le tai prea scurt, deoarece acest lucru poate cauza durere și infecții.
Folosește un tratament profesionist pentru unghii și cuticule, cum ar fi întăritorul pentru unghii slabe și subțiri de la Pierre Rene - un preparat cu formula polimer care întărește maxim unghiile. Acestea devin puternice, sănătoase și rezistente datorită ingredienților minerali care ajung direct pe patul unghiei. Atunci când este folosit în mod regulat, acesta construiește unghii sănătoase și rezistente la deteriorări. Poate fi folosit și ca bază pentru ojă, grăbește uscarea și îi conferă strălucire.
Alege oja semipermanentă de calitate - oja semipermanentă este o opțiune populară, dar asigură-te că alegi o ojă de calitate care nu dăunează unghiilor. Înainte de a aplica oja, asigură-te că unghiile tale sunt curate și uscate.
Protejează-ți unghiile în permanență
Pentru a preveni deteriorarea unghiilor, evită expunerea la substanțe chimice dure, precum produsele de curățenie sau detergenții. Folosește mănuși de protecție pentru a-ți proteja unghiile atunci când faci curățenie sau alte sarcini casnice.
Tratamente naturiste pentru unghii
Periodic, ai putea să aplici câteva tratamente naturiste, pentru menținerea unghiilor sănătoase, în funcție de ce ți se pare că ajută cel mai mult nevoilor tale specifice. Iată câteva opțiuni:
● Ulei de cocos pentru hidratare: aplică ulei de cocos pe unghiile curate și uscate masând ușor toată unghia și cuticulele; lasă-l să acționeze timp de 10-15 minute sau chiar peste noapte și apoi clătește cu apă caldă. Uleiul de cocos conține acizi grași esențiali și vitamine care ajută la hidratarea și întărirea unghiilor.
● Bicarbonat de sodiu pentru exfoliere: amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă călduță pentru a forma o pastă. Aplică pasta pe unghii și cuticule și masează ușor; clătește după câteva minute cu apă caldă și usucă apoi cu grijă unghiile. Bicarbonatul de sodiu ajută la exfolierea și întărirea unghiilor.
● Oțet de mere: amestecă o cantitate egală de oțet de mere și apă călduță într-un bol mic. Înmoaie-ți unghiile în soluție timp de 10-15 minute. Oțetul de mere conține acizi naturali care ajută la întărirea și îmbunătățirea aspectului unghiilor.
● Suc de lămâie pentru prevenirea petelor: stoarce o lămâie și aplică sucul pe unghiile curate și uscate; lasă să acționeze timp de 10-15 minute iar apoi clătește-le cu apă călduță. Sucul de lămâie conține acid citric care ajută la îndepărtarea petelor și previne decolorarea unghiilor.
Nu uita de vitamine!
O dietă bogată în vitamine și minerale poate ajuta la menținerea sănătății unghiilor. Vitamina A, B, C, D și E sunt esențiale pentru unghii și pot fi consumate sub formă de suplimente sau prin alimente precum ouăle, carnea, legumele și fructele proaspete.
Citește și: Regenerarea părului cu noul tratament Be Total Wellness Reborn