Obține manichiura perfectă cu oja clasică

27 ian. 2023

Cartea de vizită a oricărei femei este manichiura, iar îngrijirea și colorarea unghiilor este o activitate cu care femeile se rasfață de multe secole. O manichiură făcută ca la carte, poate să ridice întregul tău aspect, în timp ce niște unghii neîngrijite pot să ruineze orice look.

Oja clasică sau lacul de unghii a început să fie folosit de acum aproximativ 3000 de ani și era de fapt o pastă colorată obținută dintr-un amestec de ceară și miere de albine, gumă arabică, un fel de gelatină și albuș de ou, cu care își colorau sau împodobeau unghiile femeile din clasele superioare, de multe ori în combinație cu aur sau argint. Această activitate era permisă doar celor din înalta societate a acelor vremuri, fiind complet interzisă femeilor din clasele sociale inferioare, cu pedepse aspre în cazul încălcării acestei legi.

În zilele noastre oja clasică este cea mai la-ndemână modalitate de avea o manichiură de invidiat și este potrivită pentru oricine. Chimia și tehnologia modernă ne-au pus la dispoziție soluția perfectă, iar astăzi avem posibilitatea de a alege nuanțe infinite de ojă profesională de înaltă calitate, cu formulă cremoasă, ușor de aplicat, luciu și culoare intensă, la prețuri accesibile oricui.

Iată câteva avantaje ale unei manichiuri cu ojă clasică:

- Este ușor de aplicat atât în salon cât și acasă

- Are o aplicare rapidă

- Uscare fără lampă UV

- Se șterge foarte ușor și rapid, iar astfel poți schimba culoarea foarte des

O manichiură perfectă cu ojă clasică se obține în câțiva pași simpli:

1. Pregătește unghiile

Îndepărtează orice urme de ojă.

2. Dă formă unghiilor

Cu ajutorul unui clește special sau a unei pile de unghii, dă forma dorită și asigură-te că marginile și suprafața unghiei sun uniforme.

3. Cuticulele

Aici există păreri pro și contra intervenției asupra cuticulelor, noi recomandăm să alegi varianta care este potrivită pentru tine, doar să ai grijă la pielea uscată și franjurată din jurul unghiilor. Poate fi îndepărtată sau poți preveni acest efect cu ajutorul unor creme sau uleiuri speciale pentru cuticule, care să le înmoaie.

4. Alegerea ojei

Alege o ojă profesională de înaltă calitate. Începe aplicarea ei de la mijlocul unghiei înspre margini cu grijă să nu depășești linia unghiei. Dacă se întâmplă însă accidente, poți corecta imediat cu un bețișor înmuiat în dizolvant sau acetonă. Pentru acoperire perfectă este bine să alegi o ojă de înaltă performanță, într-o culoare intensă, iar pentru rezistență prelungită și luciu intens poți aplica un top coat după ce oja s-a uscat.

Cu oja clasică de unghii poți să fii foarte creativă, să adaugi sclipici, sau să aplici diverse tehnici pentru o manichiură perfectă și adaptată oricărui look, indiferent cât este de îndrăzneț, însă nu uita să te asiguri că optezi pentru o formulă de ojă care nu conține toluene sau formaldehide.