Manichiura de Paște: Idei și modele pe care să le încerci

29 mar. 2022

Cu siguranță te-ai gândit deja la câteva idei de outfituri pe care să le porți de Paște, iar unghiile tale îți vor completa look-ul în mod armonios. În acest articol îți oferim modele de unghii pentru Paște pe care le porți realiza singură acasă, după ce te-ai pregătit pentru manichiură. Află cum să faci acest lucru și ce îți propunem citind în continuare.

Pregătirea unghiilor pentru o manichiură perfectă


Există câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a te asigura că unghiile tale sunt în forma perfectă pentru manichiura de primăvară pe care ți-o dorești. Este important să nu-i neglijezi deoarece sănătatea unghiilor tale este pe primul plan, iar rezultatul final depinde și de etapele de îngrijire. Iată care sunt acestea:

  • Curățarea vechiului strat de ojă cu acetonă

Asigură-te că nu mai există rămășițe ale ojei pe care ai utilizat-o înainte. Folosește o dischetă demachiantă îmbibată în acetonă și bețișoare de ureche pentru porțiunile mai mici pentru a elimina tot produsul rămas.

  • Îndepărtarea cuticulelor cu un gel special

Îți recomandăm să folosești această metodă pentru îndepărtarea cuticulelor inestetice din jurul unghiilor. Gelul special pentru dizolvarea cuticulelor este benefic pentru piele, nu există riscul de iritații și durata de creștere a acestora se va extinde.

  • Aplicarea unui tratament hidratant pentru unghii

Poți folosi un tratament hidratant pentru unghii sau să apelezi la aplicarea unui ulei natural precum cel de măsline pentru a te asigura că procesul de regenerare al unghiilor tale este susținut în mod activ.

  • Curățarea mâinilor cu apă și săpun

După ce ai urmat toți pașii prezentați anterior, nu uita să îți cureți mâinile cu apă și un săpun non-abraziv, astfel încât să nu usuce pielea. Acum unghiile tale sunt pregătite pentru etapa propriu-zisă a realizării manichiurii.

Idei pentru manichiura de Paște

Manichiură simplă


Primul pas în realizarea unei manichiuri simple este aplicarea lacului protector de unghii. Lasă-l să acționeze timp de câteva minute, apoi continuă procesul. În ceea ce privește culoarea sau culorile utilizate, gândește-te la outfitul pe care vrei să-l porți de Paște sau la nuanțele principale din garderoba ta, astfel încât manichiura să se potrivească în mai multe situații.


De exemplu, poți opta pentru un model de unghii pastelate și să aplici câte o culoare diferită pentru fiecare unghie. Indiferent de preferințele tale - unghii roșii, pastelate, monocromatice sau multicolore-, după ce lacul s-a uscat, este momentul să aplici oja cu grijă. Îți recomandăm să adaugi un strat suplimentar de ojă după ce primul s-a uscat. Pasul final este aplicarea unui top coat, care să asigure longevitatea manichiurii.

Manichiură french


Nu este greu să realizezi o manichiură french acasă, chiar dacă poate este prima oară când încerci acest lucru. Vei avea însă nevoie de câteva ustensile în plus față de manichiura simplă. Acestea sunt: bază pentru unghii, ojă albă mată, bețișoare cosmetice îmbibate în acetonă sau o pensulă de mici dimensiuni. Pe listă se adaugă, desigur, top coat-ul și, eventual, un degresant pentru unghii.

Primul pas este utilizarea lacului de bază transparent. După ce îl lași să acționeze la nivelul unghiilor, este momentul să aplici două straturi subțiri de lac colorat în nuanțe nude sau bej - după preferințe. Etapa cea mai dificilă este crearea dungilor albe perfect simetrice. Pentru a face acest lucru te poți ajuta de câteva dungi verticale și orizontale pe care să le umpli cu ojă albă mată. Aplică această tehnică la vârfurile fiecărui deget, după care ajută-te de bețișoarele cosmetice sau o pensulă pentru a rotunji colțurile.

Lasă unghiile să se usuce natural și aplică top coat-ul. Dacă vrei, înainte de a ajunge la pasul final, poți aplica diverși pigmenți sau stickere pe unghiile degetelor inelare. Îți sugerăm modele potrivite pentru Paște precum iepurași sau buline colorate pe post de ouă vopsite.

Manichiură cu gel


Îți recomandăm ghidul nostru de realizare a unghiilor cu gel pas cu pas acasă în cazul în care ești dispusă să achiziționezi un kit complet de manichiură sau să obții produsele și uneltele necesare separat. Printre acestea se enumeră lampa UV, pile buffer, geluri UV, geluri primer, clești pentru unghii și pensule de diferite mărimi. Alegerea unui model de unghii pentru Paște se poate dovedi a fi provocatoare, deoarece opțiunile sunt aproape nelimitate.


Dacă ești adepta look-urilor simple, cel mai potrivit tip de manichiură pentru tine este unul monocromatic, în nuanțe de argintiu sau auriu - pentru un efect deosebit care îți va câștiga admirația celor din jur. De asemenea, îți poți vopsi unghiile în culoarea ta preferată sau o nuanță potrivită outfit-ului pe care urmează să-l porți. Modele de manichiură cu gel în două nuanțe sunt încă foarte populare, așa că este ideal să alegi culori specifice primăverii precum pastelurile sau o combinație între verde și alb.

Modelele de unghii ombre s-ar putea să îți surâdă deoarece creează un aspect interesant, oferindu-ți ocazia de a combina două nuanțe care îți sunt pe plac. În general este vorba despre o nuanță închisă și una deschisă, dar nu este greșit să combini două nuanțe pastelate complementare.


O altă recomandare pe care ți-o oferim este puțin mai greu de realizat acasă atunci când nu ai experiența sau dexteritatea necesară, însă, cu puțină răbdare, poți să îți pictezi singură unghiile în forma preferată. De exemplu, îți propunem să pictezi un iepuraș de Paște pe unghia degetului inelar de la mâna dreaptă pentru a fi în ton cu această sărbătoare.

Sperăm ca modelele de unghii de Paște pe care ți le-am propus să te inspire și să te ajute să obții look-ul mult dorit. Pe site-ul nostru găsești produse de îngrijire și instrumentele necesare pentru a-ți oferi singură o manichiură cadou. Ține cont de etapele de îngrijire ale unghiilor și te vei putea bucura o perioadă îndelungată de aspectul acestora!